Aktuality

Pozvánka na 28. Kongres nemocniční farmacie

Vážení příznivci nemocniční farmacie,

s radostí vás zveme na 28. Kongres nemocniční farmacie, který se bude konat v Brně ve dnech 15. až 17. listopadu 2024. Těšíme se, že se po letech opět setkáme v této krásné historické lokalitě, která nám připomíná naše kořeny a tradice.

Záštitu nad kongresem převzal mj. ministr zdravotnictví prof. Vlastimil Válek

Tématem letošního kongresu je Moderní a cílená léčba revmatických a gastroenterologických onemocnění. Moderní přístupy v léčbě revmatických onemocnění, jako je například revmatoidní artritida či lupus, se stále více zaměřují na individuální přístup k léčbě, s důrazem na genetické predispozice pacientů a efektivnější terapeutické strategie s menšími vedlejšími účinky. V gastroenterologii se zase posouváme směrem k léčbě založené na pochopení mikrobiomu a imunitního systému trávicího traktu, což může přispět k léčbě střevních onemocnění, jako je Crohnova choroba nebo ulcerózní kolitida.

Motto „Návrat do Brna, návrat ke kořenům“ nám připomíná důležitost spojení s našimi začátky a zároveň nás inspiruje k objevování nových možností a směrů ve farmaceutické péči.

Kongres bude opět probíhat v hybridní formě, s možností účasti jak osobně, tak i online. Účastníci se mohou těšit na program rozdělený do tradičních i nových bloků.

Těšíme se na setkání s vámi a na kongres jako Brno!

Mgr. Nikola Mrázková
Předsedkyně organizačního výboru kongresu

kongres 2024_clanek

Další aktuality

17. 04. 2024

Aktualizováno – program v příloze Pracovní den Sekce nemocniční farmacie ČLS JEP se koná 24. května 2024 a je možné se ho zúčastnit prezenční…

08. 04. 2024

Dovolujeme si Vás pozvat na XII. odbornou konferenci, kterou pořádá společnost Ardeapharma ve spolupráci s ČLS JEP – SKVIMP a ČFS ve dnech 25….

01. 04. 2024

Zveřejňujeme pozvánku na odbornou konferenci slovenských kolegů v Bratislavě – V. Farmaceutický deň Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb- 18.4.2024 na téma „Predchádzanie komplikáciám…

28. 03. 2024

Myšlenka Evropské asociace nemocničních farmaceutů (EAHP)  připomínat si každoročně 27. března  „Hospital Pharmacy Day“ se setkala s ohlasem v nemocnicích napříč celou Českou Republikou….

Související instituce
a webové stránky